Igår fick jag ett plötsligt sug för lite tyngre höstig mat och slog till på en köttgryta. Jag hittade ett recept som jag ändrade lite efter vad vi hade hemma. Superlätt att göra även om den ska puttra på spisen ett tag. Dessutom mjölkfri så att även Nils kunde äta samma som oss.
Köttgryta
500 gr grytbitar av nöt
olja
2 morötter
1 palsternacka
1 purjolök
2 salladslökar
1 vitlöksklyfta
6 ansjovisfiléer
3 dl lantbuljong
3 lagerblad
1 msk soya
peppar
1 stor burk hela champinjoner
Bryn grytbitarna i oljan. Skär grönsakerna i önskade bitar, lägg i dem i grytan och låt bryna med en stund. Pressa i vitlökslyftan. Lägg i buljongen, ansjovis, lagerblad, soya och peppar och låt det hela småputtra under lock i cirka en timma. Lägg i champinjonerna och smaka av. Färdigt!
Vi åt grytan med ris och en gammal hederlig grönsallad. Mumsmums.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar