Här kommer ett tips på en hemskt god kladdkaka som jag bakade i söndags. Jag bakade den första gången i somras och sedan dess har den blivit en favorit eftersom den har så mycket chokladsmak. Jag är vanligtvis inte så förtjust i kombinationen frukt/bär och choklad men här funkar det himla fint.
Receptet kommer från Sju årstider i Majas kök.
200 gram smör
5 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
3,5 dl blåbär
Smält smöret, rör i socker och ägg och tillsätt mjöl och kakao. Rör försiktigt ned blåbären i smeten. I receptet står det att de helst ska vara färska men att frysta går bra. (Jag har bara bakat på frysta blåbär och det blir jättebra. Jag brukar dock tina bären i mikron och låta bären droppa av några minuter i ett durkslag.) Häll smeten i en smörad och bröad form. Grädda i 175 grader i 30-45 minuter. (Jag har alltid inne den 45 minuter.)
Receptet kommer från Sju årstider i Majas kök.
200 gram smör
5 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
3,5 dl blåbär
Smält smöret, rör i socker och ägg och tillsätt mjöl och kakao. Rör försiktigt ned blåbären i smeten. I receptet står det att de helst ska vara färska men att frysta går bra. (Jag har bara bakat på frysta blåbär och det blir jättebra. Jag brukar dock tina bären i mikron och låta bären droppa av några minuter i ett durkslag.) Häll smeten i en smörad och bröad form. Grädda i 175 grader i 30-45 minuter. (Jag har alltid inne den 45 minuter.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar