I tisdags härmade jag Underbara Clara och gjorde piroger på färdig smördeg. Det är hur lätt som helst och väldigt gott. Man bara gör i ordning den fyllning man vill ha, lägger den på den uppskurna smördegen, klämmer ihop, penslar med ägg och slänger in i ugnen på den värme och tid som står på smördegsförpackningen. I tisdags bestod fyllningen av lök, vitlök, nötfärs, skogschampinjoner, fetaost och vanlig ost.
Både jag och G blev så förtjusta att vi oberoende av varandra kom hem med varsin rulle smördeg idag. Eller ja, G hade t.o.m. köpt två rullar.
Idag bestod fyllningen av kycklingfilé, skogschampinjoner, bacon, paprika och ost. Kryddade gjorde vi med oregano, salt och peppar.
Pirogerna serverades med en sallad. Hemskt mumsigt!
Det enda negativa är att den färdiga smördegen har inte innehåller så rena ingredienser (typ smör) som jag hade velat men jag har valt att bortse från det eftersom jag inte orkar göra egen deg.
Både jag och G blev så förtjusta att vi oberoende av varandra kom hem med varsin rulle smördeg idag. Eller ja, G hade t.o.m. köpt två rullar.
Idag bestod fyllningen av kycklingfilé, skogschampinjoner, bacon, paprika och ost. Kryddade gjorde vi med oregano, salt och peppar.
Pirogerna serverades med en sallad. Hemskt mumsigt!
Det enda negativa är att den färdiga smördegen har inte innehåller så rena ingredienser (typ smör) som jag hade velat men jag har valt att bortse från det eftersom jag inte orkar göra egen deg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar