Igår gjorde jag som nämnts morot- och äpplegratäng till Nils.
Så här gjorde jag:
Skar 2 äpplen i små bitar och 1 morot i tunna skivor. Eftersom Nils fortfarande har svårt för mat som kräver vassa tänder kokade jag bitarna i cirka 10 minuter. Under tiden vispade jag ihop en äggstanning på 1,5 dl havredryck och 1 ägg. Sen la jag bitarna i en ugnsfast form och hällde över stanningen. Det hela åkte in i ugnen på 175 grader till dess att äggstanningen hade stelnat överallt. Det tog cirka 20 minuter.
Resultatet blev lite som en osötad äpplepaj utan smulor. Jag tyckte själv att den blev väldigt god. Nils åt med god aptit men det var nog inte en av hans favoriter.
Nils recension:
Åt med god aptit? Fnys! Jag var ju utsvulten. Dessutom minuspoäng för lite väl stort tuggmotstånd i moroten.
Betyg: +++
Så här gjorde jag:
Skar 2 äpplen i små bitar och 1 morot i tunna skivor. Eftersom Nils fortfarande har svårt för mat som kräver vassa tänder kokade jag bitarna i cirka 10 minuter. Under tiden vispade jag ihop en äggstanning på 1,5 dl havredryck och 1 ägg. Sen la jag bitarna i en ugnsfast form och hällde över stanningen. Det hela åkte in i ugnen på 175 grader till dess att äggstanningen hade stelnat överallt. Det tog cirka 20 minuter.
Resultatet blev lite som en osötad äpplepaj utan smulor. Jag tyckte själv att den blev väldigt god. Nils åt med god aptit men det var nog inte en av hans favoriter.
Nils recension:
Åt med god aptit? Fnys! Jag var ju utsvulten. Dessutom minuspoäng för lite väl stort tuggmotstånd i moroten.
Betyg: +++
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar