Välkommen till min mammablogg. Folk som inte har barn gör sig förmodligen inte besvär.

Jag är 30 år och mamma till Nils. Min blogg har föregåtts av en hel del funderingar kring det lämpliga i att hänga ut sitt liv och sitt barn på Internet. I takt med mitt eget nyvunna intresse av att läsa om vad andra mammor gör har dock lusten att skriva om mina händelserika dagar som mor tagit överhanden. Bloggen handlar om mitt liv tillsammans med min man G och vår fina unge Nils som föddes den 7/7 2010. Vi bor i en lägenhet i Göteborg men har precis köpt ett hus en bit härifrån.

lördag 8 oktober 2011

Nils 15 månader

Igår fyllde han 15 månader. Det här är Nils just nu:

Väger 10 600 gram (vägt på mjölkprovakationen.) Vet inte hur lång han är.

Är fortfarande långsmal med en stooor mage.

Har storlek 5 i Pampers Up&Go (används dag) och storlek 4 i Pampers Baby Dry (används natt.)

Har åtta tänder. Fyra uppe och fyra nere.

Har nyligen lärt sig säga brum-brum på frågan om vad bilen säger och bä på frågan om vad lammet säger. Säger förmodligen pappa fast ungefär på samma sätt som han säger mamma d.v.s när han vill ha något. I övrigt inga nya ord sedan förra månaden. Säger "där" och pekar på saker minst 1 000 ggr per dag.

Kan sätta på mikron och sätta på kaffe i vår Nepresso-bryggare. Fast han stänger av kaffemaskinen så fort han satt på den. Och ökar tiden på mikron till man tar honom därifrån.

Blir hemskt arg när han inte får som han vill. Saker som Nils surar över dagligen är:

* Att få kex eller majskrok ur skåpet med hans "snacks".

* Att få titta på klipp på datorn. (En ny favorit är Rorry.)

* Att gå ut. (Han ställer sig vid dörren och håller upp sina skor eller galonbyxor eller står på tå för att försöka nå dörrhandtaget själv.)

* Att få gå i trappan när vi väl är ute.

* Att inte få gå ut i bilvägen utan måste hålla sig på trottoaren.

* Att inte få gå själv utan bli buren eller åka vagn.

Sover  mellan 19 och 5.30-7 och mellan 11.30 till cirka 13. Han började vakna tidigare när han var förkyld och vi hade inte hjärta att låta honom vara ledsen ensam när han inte kunde somna om. Nu är vi fast i tidiga morgonträsket igen.

Är lite bättre på att leka självständigt. Favoriten är böcker (speciellt om de har ljud), en bil med en kanin i som åker om man trycker på en knapp och att sätta "klossar" på Brio-clownen.

Har börjat bli lite kräsen med mat. Om det inte är något som passar så silar han ut det han inte gillar mellan tänderna och spottar ut det. Gillar inte att smaka på nya saker längre.

Är både mammig och pappig.

Kan ta av knapplåset på Iphonen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar