Välkommen till min mammablogg. Folk som inte har barn gör sig förmodligen inte besvär.

Jag är 30 år och mamma till Nils. Min blogg har föregåtts av en hel del funderingar kring det lämpliga i att hänga ut sitt liv och sitt barn på Internet. I takt med mitt eget nyvunna intresse av att läsa om vad andra mammor gör har dock lusten att skriva om mina händelserika dagar som mor tagit överhanden. Bloggen handlar om mitt liv tillsammans med min man G och vår fina unge Nils som föddes den 7/7 2010. Vi bor i en lägenhet i Göteborg men har precis köpt ett hus en bit härifrån.

tisdag 26 juli 2011

Ensam med Kossan

Idag åkte kossans snubbe till USA. Han ska tydligen vara borta under 13 dagar. Kossans snubbe verkade tycka att det var väldigt ledsamt att lämna mig. Jag kan förstå att det känns jobbigt att lämna kossan själv i lägenheten (hon klarar ju inte av någonting) men jag lugnade honom med att det finns en riktig karl i huset. Efter det verkade han inte tycka att det var lika jobbigt att åka.

Jag tyckte först att det skulle bli lite skönt att slippa hans tråkiga pruttskämt (kossan säger att jag kommer förstå skämten när jag blir äldre men jag kommer aldrig skratta åt tråkiga grejer så är det bara) men sen kom jag på: jag kommer få vara ensam med Kossan i 13 dagar. GAH!!!!

Det här är det jag stör mig på mest med Kossan just nu:

* Hon motarbetar mig. Så fort jag har försöker göra det lite snyggare här hemma så är hon där och ändrar tillbaka. Idag hade jag t.ex. gjort ett praktfullt stilleben på badrumsgolvet av lite random saker som jag hittade i badrummet. Tror ni att det fick vara kvar? Inte. Jag känner faktiskt inte att hon uppskattar när jag försöker göra det lite mysigt här hemma.

* Hon är besatt att jag ska gå. Så fort jag går mer än fem steg i rad så klappar hon förtjust i händerna som en dum liten säl. Jag försöker att bara gå när hon inte ser på för att slippa se eländet. Det funkar sådär. Hon är rätt snabb och ibland glömmer jag av mig.

* Hon är en lömsk ko. Kossan har under en längre tid lurat mig att äta mat jag inte tycker om genom att ta fram förpackningen till den goda maten och låtsas att hon matar mig med den. Fyyyyy!!!! Och det är så pinsamt att jag gått på det. Jag har ju känt att den goda maten smakar lite annorlunda men inte riktigt kunnat sätta fingret på vad som var fel. Nu lurar hon inte mig längre. Jag tittar noggrant om hon verkligen ger mig av den goda maten och annars äter jag inte. HA! Skrattar bäst som skrattar sist.

* Vi har inga gemensamma intressen. Kossan tycker t.ex. att det är väldigt kul att byta blöjor på mig. Eller det måste hon tycka för hon gör det i tid och otid. Jag HATAR att byta blöja. Förstår faktiskt inte meningen med den där fula byxan över huvud taget. Jag har försökt att intressera Kossan för min stora hobby trappgång. Jag tycker att det är en värdigare sysselsättning än att greja med bajs. Inte heller på det området har jag lyckats. Kossan vill aldrig gå fler än de två trapporna som är upp till vår lägenhet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar